Wat is retro kleding?

Met retro wordt bedoeld: producten en kleding die qua vormgeving en kledinglijn geïnspireerd zijn uit het verleden. Vooral de zestig- en zeventiger jaren zijn populair wat kleding betreft. De kleding is geen kopie maar is gemaakt door inspiratie op te doen uit deze jaren. 
Retro kleding van de zeventiger jaren stamt uit de tijd met de lange haren, baarden en snorren. De jaren '60 had de wijde petticoat en de broeken met wijde pijpen. 
De Beatles en de Jackson 5. Muziek uit de jaren '60 en '70. Veel mensen hebben hier heimwee naar. Kleding vanaf de jaren '20 nog volop aan te schaffen.


Jaren '20

Een tot de verbeelding sprekend beeld van de jaren'20 is de charleston. Iedereen danste de charleston in deze jaren. Vandaag de dag kunnen we ons nog steeds kleden zoals in deze jaren werd gedaan. 
De dames die de charleston gingen dansen droegen een recht kort jurkje en hadden een korte coupe met een hoofdbandje. De lange sigarettenpijp is niet weg te denken bij deze outfit evenals de verenstola.


Jaren'50 rock en roll

In deze jaren werd de rock en roll populair. Mede door Elvis droegen de heren in deze jaren een vetkuif. De kleding uit deze jaren kenmerkt zich door petticoats en wijde pijpen. Jurken met een smalle taille die nog extra werd geaccentueerd met een brede lakleren riem. De rok aan de jurk was een zeer wijd model.

Jaren '60 en '70

Deze jaren laten vele stromingen zien. Mini, midi en maxirokken. Maar ook popart en hippiejurken waren in deze jaren populair. De hippie en provotijd begon halverwege de zestiger jaren. Jongeren gingen zich afzetten tegen de maatschappij en gruwden van de brave jaren '50. De kleding was kleurig. Flower Power was een kleurige tijd en de jongeren uitte zich door lange gewaden aan trekken met felgekleurde dessins en droegen vrolijke shawls.
De minirokjes werden zichtbaar in de zeventiger jaren en door de conservatieve mens verafschuwd.
Ook deze tijd waren de broeken zeer wijd voor zowel de jongens als de meiden. 

Retro kleding is nog overal te krijgen. Kijk voor meer inspiratie op de desbetreffende websites. 

 
      07-12-2015 16:18     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.